Artikelen

Column: roepen langs de lijn

Zaterdagochtend, 11.30. Ik fluit de E3 van onze club. De wedstrijd is tot nu toe prima verlopen, het staat 2-5 voor de tegenstander en de wedstrijd kabbelt naar het einde. Vermoed ik.

Lees meer...

Wat is er dit seizoen veranderd?

Op 20 maart 2013 pesenteerde de KNVB het actieplan 'Tegen geweld, voor sportiviteit'. Middels dit plan wil de bond een handvat bieden voor verenigingen, leden en andere partijen. Met ingang van het seizoen 2013-2014 zijn er (ingrijpende) veranderingen doorgevoerd om de sportiviteit terug te brengen op het voetbalveld.

Lees meer...

Instructies voor grensrechters

DRACHTEN - Regelmatig wordt op zaterdagen aan ouders/verzorgers van jeugdleden van VV Drachtster Boys gevraagd of ze als grensrechter willen fungeren bij de voetbalwedstrijd van hun zoon of dochter.

Lees meer...

Het digitale wedstrijdformulier

Sinds vorig seizoen is door de KNVB het digitale wedstrijdformulier geïntroduceerd. Het woord zegt het al: De wedstrijdgegevens zoals namen en relatienummers van spelers, naam en relatienummer scheidsrechter, naam en relatienummer wedstrijdcoördinator, uitslag van de wedstrijd en eventuele gele en rode kaarten worden niet op een ‘papieren’ wedstrijdformulier verwerkt, maar worden digitaal verwerkt via een PC of laptop.

Lees meer...

Hoe te handelen bij onweer?

Onweer is een gevaarlijk weerfenomeen. Op de open vlakte zijn wij kwetsbaar voor inslagen, en daarmee ook op het voetbalveld. Als scheidsrechter is het belangrijk om te weten welke regels er verbonden zijn indien de donkere wolken zich boven het sportcomplex samenpakken.

Lees meer...

Taken assistent-scheidsrechter

Scheidsrechters krijgen te maken met assistent-scheidsrechters. Zij zullen jou ondersteunen in het in goede banen leiden van de wedstrijd. Een goede samenwerking met je assistenten is daarom essentiëel. Hierna volgen enkele tips om onderling tot goede afspraken te komen.

Lees meer...

Procedure strafschoppen beker

DRACHTEN - Indien je als verenigingsscheidsrechter een bekerwedstrijd moet fluiten, kan het gebeuren dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. Dan moeten er direct strafschoppen worden genomen.

Lees meer...

'Bescherm onze jeugdscheidsrechters'

Een tijdje geleden sprak ik de vader wiens zoon van een jaar of 15 pupillenscheidsrechter bij Drachtster Boys is. De jongen was nogal beduusd thuis gekomen en wist even niet hoe het verder moest. Hij floot een D-pupillenteam van de Boys, dat met 1-0 won door een controversiële strafschop. Er werd nogal gescholden door de ouders van de tegenpartij. Van mijn zoon, die in hetzelfde team heeft gespeeld en die dus de spelers goed kent, had ik al gehoord dat er kereltjes van 11, 12 jaar van de tegenpartij “hé scheids, je moeder is een hoer” hadden geroepen. Dat wist de vader nog niet eens, dat dat geroepen was bedoel ik… ik deed er dus nog een schepje bovenop als het ware.

Lees meer...

"PR van scheidsrechter moet veel beter"

Amateurvoetbalverenigingen in Nederland zijn er in alle soorten en maten. Ze verschillen vaak wezenlijk van elkaar in grootte, ledenstructuur en ambitieniveau. Tegelijkertijd hebben alle clubs te maken met dezelfde ‘problemen’. Over leden, faciliteiten, financiën en wat dies meer zij. In de rubriek Best Practices komen bestuurders aan het woord die iets bijzonders hebben gerealiseerd. Tweewekelijks vindt u op dit platform voorbeelden en verhalen van clubs waar veel verenigingen wat aan kunnen hebben. Deze keer: Drachtster Boys.

Lees meer...

'Ik scheidsrechter, maar waarom?'

Aan het einde van een voetbalseizoen kijkt iedereen weer terug naar hoe hij/zij heeft gepresteerd en op welke plek ze zijn geëindigd. Dit geldt ook voor de verenigingsscheidsrechters van Drachtster Boys.

Lees meer...

webshop-drachtsterboys

Scheidsrechterscursus

Ben jij geboren voor de fluit en heb je interesse in een scheidsrechterscursus? Lees hier meer.

 

VOETBAL.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en ontwikkelingen in scheidsrechterland? Ga dan snel naar voetbal.nl.

Twitter

Onze sponsors